Persoanele fără adăpost se pot caza la Centrul de găzduire din capitală

Persoanele fără adăpost se pot caza la Centrul de găzduire din capitală

78 de persoane fără adăpost au fost adăpostite la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str-la Haltei, informează Noi.md.


6 persoane au fost aduse aseară la Centru de către poliție, iar restul au venit de sine stătător, pentru a se adăposti. Potrivit directorului instituției, Andrei Rotaru, în perioada curentă cu temperaturi scăzute, circa 60 de beneficiari stau și ziua la Centrul de Găzduire. Oamenii sînt asigurați cu 3 mese pe zi, pot alege să citească o carte de la bibliotecă, să privească televizorul sau să ajute la munci gospodărești.


Autoritățile administrației publice locale a municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii în dificultate, de a se adresa la Centru pentru adăpostire temporară, tel. (022) 35-40-38, (022) 35-40-39 - asistenții sociali din cadrul Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău.


De asemenea, Primăria face apel către locuitorii capitalei, de a telefona la Serviciul „112", atunci cînd observă în stradă persoane care îngheață și au nevoie de îngrijiri.


Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil reprezintă o instituție bugetară de profil socio-medical, care oferă, gratuit, asistență temporară persoanelor fără domiciliu stabil, fără venituri sau cu venituri insuficiente pentru asigurarea necesităților de trai zilnice. Capacitatea Centrului de găzduire pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău este de 100 de persoane. 


În perioada rece a anului: 1 noiembrie - 31 martie, instituția prestează servicii de găzduire pentru beneficiari 24 din 24 de ore.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load