Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Pentru cruzime față de animale v-ați putea pomeni cu DOSAR PENAL (DOC.)

26 ian. 2018,, 09:50   Capitala
4188 0

Viceprimarul Ruslan Codreanu solicită deputaților din Parlamentul Republicii Moldova să înăsprească pedepsele pentru cruzimea față de animalele de companie dar și a celora fără stăpîn, transmite NOI.md

În demersul oficial remis către deputatul Eugen Carpov, viceprimarul solicită elaborarea unui pachet de amendamente la Codul Conotravențional și Codul Penal, dar și elaborarea unei legi cu privire la animalele de companie.

“În prezent, cauzarea intenționată de durere, mutilare și ucidere a unui animal se sancționează cu amendă de la 12 la 40 unități convenționale sau de la 40 la 60 de ore de muncă în folosul comunității. Aceste sancțiuni nu sînt suficient de dure pentru a descuraja tratamentul inuman în raport cu animalele de companie, din contra conduce la creșterea numărului cazurilor de abuz și creează senzația că asemenea acțiuni rămîn nepedepsite”, a declarat Ruslan Codreanu.

Conform opiniei sale, amendamentele legislative vor responsabiliza cetățenii și vor rezolva în mod civilizat o problemă socială majoră a Chișinăului.

" Solicitarea către deputați vine în contextul în care am elaborat un proiect de Regulament cu privire la animalele de companie cu și fără stăpîn, dar există aspecte pe care Regulamentul nu le poate acoperi și este nevoie de intervenție la cadrul legal", a adăugat Ruslan Codreanu.


Noul viceprimar în nenumărate rînduri s-a expus pentru o rezolvare civilizată a problemei cîinilor fără stăpîn. Printre soluțiile pe care intenționează să le implementeze se numără: construirea unui azil pentru maidanezi, desfășurarea unei ample campanii de sterilizare, crearea registrului electronic de evidență a animalelor, interzicerea otrăvirii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав