Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Pensionarii vor călători gratuit în transportul public din Chișinău la prezentarea legitimației

23 iun. 16:08   Capitala
5322

Pensionarii pentru limita de vîrstă și persoanele cu dizabilități vor călători gratuit în transportul public pe întreg teritoriul municipiului Chișinău pînă la elaborarea unui regulament. Aceste categorii trebuie să prezinte legitimația care confirmă statutul de pensionar sau gradul de dezabilitate. Călătoriile vor fi gratuite și pentru copiii pînă în clasa a V-a, a reiterat primarul general, Ion Ceban, la o conferință de presă.

Începînd cu ziua de sîmbătă, abonamente de călătorie pot fi procurate la punctele de vînzare din rețeaua „Moldpresa” și la parcurile de autobuze și troleibuze.

„Elevilor claselor I-IV-a, pînă la clasa a V-a, li se vor elibera abonamente (gratuit) în cadrul instituțiilor de învățămînt în care studiază. La ora actuală, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie a înaintat un demers către Direcția generală educație, tineret și sport pentru a forma și a prezenta listele elevilor care vor beneficia de aceste abonamente. Abonamentele vor fi emise pe un an calendaristic”, a precizat șeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Vitalie Mihalache.

Acum o săptămînă, Consiliul municipal Chișinău (CMC) a aprobat Metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din municipiul Chișinău, iar ulterior Primăria a anunțat că din 1 iulie se va aplica tariful unic de 6 lei pentru o călătorie, atît în raza capitalei, cît și în suburbii. Astăzi o călătorie costa 2 lei cu troleibuzul și 3 lei cu autobuzul.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав