Pe teritoriul unui spital din capitală ar putea fi construită o platformă de aterizare a elicopterelor medicale

7 aug. 09:15   Capitala
2613 1

Pe teritoriul Institutului de Medicină Urgentă este imperativ necesară construcția unei platforme de aterizare a elicopterelor medicale, pentru a interveni rapid în salvarea vieților omenești, a declarat directorul institutului, Mihai Ciocanu.

Managerul spitalului și-a exprimat speranța că acest lucru ar putea fi posibil, odată cu extinderea proiectului transfrontalier SMURD 2, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

„O instituție medicală de nivelul Institutului de medicină urgentă trebuie să aibă pe teritoriu o platformă de aterizare a elicopterelor. Noi acum primim pacienții duși de elicopterele SMURD din Romînia pe stadionul Dinamo. Nu este departe de instituția noastră, dar noi pierdem jumătate de oră, dar în situațiile critice această perioadă este colosal de mult. De aceea am vrea să extindem proiectul SMURD-2 și să construim această platformă de aterizare a elicopterelor”.

Mihai Ciocanu a subliniat că, datorită proiectelor transfrontaliere europene, Republica Moldova este în pas cu tendințele globale de dezvoltare a diverselor specialități și profesii medicale.

Amintim că, în acest an urmează să fie construite patru heliporturi pentru elicoptere medicale, dintre care două în municipiul Chișinău. Banii vor fi alocați dintr-un proiect transfrontalier cu Romînia, odată cu lansarea serviciului SMURD 2.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?