TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pe strada 31 august din capitală va fi înlocuit iluminatul public

Pe strada 31 august 1989 din municipiul Chișinău va fi înlocuit în totalitate iluminatul public, vor fi plantați încă 130 de copaci și vor fi construite piste pentru biciclete.

Co-proiectantul „Coridorului Verde”, Andrei Vatamaniuc, a prezentat comunității bicicliștilor chișinăuieni detalii tehnice referitoare la executarea proiectului de pe strada 31 august și a spus că pentru bicicliști vor fi rute pe ambele părți ale străzii, în afară de tronsonul dintre străzile Bănulescu-Bodoni și Pușkin, unde acestea vor fi doar de partea Bibliotecii Naționale, astfel încît să evite stația de transport public și intrarea în Muzeul Național de Artă, transmite moldpres.md.

Proiectantul a declarat că, în cadrul proiectului, se prevede înlocuirea tuturor pilonilor de lumină cu piloni de ultimă generație, cu becuri de tip LED, care vor putea fi gestionate individual și de la distanță.

De asemenea, Vatamaniuc a declarat că doar un număr mic de copaci vor fi defrișați. ”Toți copacii au fost cartografiați și sînt indicați în proiect. Dintre aceștia, un număr foarte mic va fi defrișat, fiind deja uscați sau bolnavi, iar restul vor rămîne unde sînt. Mai mult, proiectul prevede și plantarea a încă aproximativ 130 de copaci în zonele unde aceștia lipsesc”, a concretizat proiectantul.

La rîndul lor, reprezentanții comunității bicicliștilor au menționat că proiectul nu este gîndit pentru bicicliști, pistele fiind prea înguste și realizate astfel încît să nu permită deplasarea pe bicicletă ca formă de transport.


Proiectul „Renovarea străzii 31 August 1989 și transformarea ei în „Coridor Verde" este finanțat de BERD și BEI.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load