COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pe 11-12 aprilie, circulaţia transportului de pasageri în Chişinău şi Bălţi va fi oprită

Pe 11-12 aprilie, circulaţia transportului de pasageri în Chişinău şi Bălţi va fi oprită

În zilele de sîmbătă şi duminică, 11-12 aprilie, circulația transportului public din municipiile Chișinău și Bălți va fi sistată.

O decizie în acest a fost luată de Comisia Naţională pentru Situaţii Excepţionale în şedinţa de miercuri, 8 aprilie, transmite MOLDPRES.

De asemenea, Comisia a decis să prelungească termenul de sistare a activității taxatorilor în transportul public de pasageri din cele două municipii pînă la 24 aprilie 2020.


Anterior, premierul Ion Chicu a declarat că cheltuielile pentru transportarea gratuită a pasagerilor din Chişinău şi Bălţi, cu troleibuzele şi autobuzele, vor fi suportate de întreprinderile municipale de profil.

Deciziile se înscriu în contextul măsurilor aplicate de autorităţile Republicii Moldova pentru prevenirea şi răspîndirea coronavirusului de tip nou COVID-19.

În perioada stării de urgenţă (17 martie-15 mai 2020), dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale sînt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

De la instituirea stării de urgenţă, Comisia se întruneşte cu regularitate, luînd decizii necesare pentru asigurarea ordinii în stat, respectarea hotărîrilor autorităţilor şi diminuarea stării de criză provocată de răspîndirea coronavirusului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load