COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pavilionul abandonat din „Valea Trandafirilor” rămîne într-o stare deplorabilă (FOTO)

Pavilionul abandonat din „Valea Trandafirilor” rămîne într-o stare deplorabilă (FOTO)

Pavilionul abandonat, situat în parcul „Valea Trandafirilor” din capitală continuă să fie într-o stare deplorabilă, iar soarta ulterioară a acestuia este încă neclară.

După cum a anunțat anterior portalul de știri Noi.md, această clădire a fost construită în perioada sovietică și a fost proiectată ca școală marină pentru elevi. Obiectul a fost vîndut în 2005 uneia dintre entitățile de la conducere, iar în ultimii ani proprietarul nu a anunțat autorităților municipale despre niciun plan de reconstrucție a clădirii.

Nu au fost emise nici un fel de documente privind această proprietate. Aceasta este o clădire de cultură și divertisment și ar trebui să rămînă așa.


Totodată, în septembrie 2018, a fost emisă permisiunea de a instala un gard temporar pentru a restricționa deplasarea pe podul situat pe lac. Acest lucru a fost făcut la solicitarea Serviciului Situații Excepționale.

După cum se poate observa din fotografii, acum în spatele gardului se „ascunde” aceeași clădire abandonată, iar soarta sa ulterioară nu se cunoaște.

Potrivit unor surse anonime, acest imobil din parcul „Valea Trandafirilor” din capitală aparține unei companii deținute de Veaceslav Platon.

Soarta acestei clădiri, precum și a altor clădiri vechi, abandonate din micro-raioanele capitalei și din parcuri, rămîn incerte. Autoritățile nu pot face nimic pentru a schimba situația, deoarece aceste clădiri nu mai aparțin statului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load