COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pavel Voicu: Era o cursă. Șoferul din Audi spune că altcineva era la volan

Pavel Voicu: Era o cursă. Șoferul din Audi spune că altcineva era la volan

În cadrul anchetei inițiate în cazul accidentului din centrul Capitalei, care s-a soldat cu două decese, în noaptea de 17 mai, s-a constatat că șoferul de 27 de ani, care conducea mașina de marcă Audi, se afla într-o cursă cu alt șofer care conducea un BMW, ambii fiind identificați.

Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, în cadrul unei emisiuni de la N4, transmite cotidianul.md.

Niciunul din tinerii care au participat la cursă nu colaborează cu ancheta.


„Ancheta a stabilit într-adevăr că șoferul de 27 de ani se afla într-o cursă cu un alt automobil BMW. Este identificat și acel automobil și participant la acea cursă. Nici unul, nici altul nu colaborează cu organul de urmărire penală. Persoana bănuită de comiterea accidentului unde, în consecință, două persoane au decedat, a încercat să spună că la volanul automobilului era o altă persoană care a părăsit locul accidentului, însă toate acțiunile lui sînt întărite prin material probat”, a declarat Pavel Voicu.

În acest context, ministrul a precizat că indiferent dacă tînărul de 27 de ani, care se afla la volanul mașini Audi își va recunoaște vina sau nu, autoritățile au destule probe care demonstrează vinovăția acestuia.

„Indiferent dacă o să-și recunoască sau nu vina, eu consider că la acest moment avem toate probele necesare pentru a fi tras la răspundere. Această persoană a comis o infracțiune, o crimă și trebuie să fie trasă la răspundere pentru aceasta. Nu știu dacă i-a sugerat avocatul său această poziție, dar noi vorbim de niște circumstanțe atenuante, e firesc să-și recunoască vina pentru că nu are cîmp unde să manevreze. În privința acestei persoane, eu chiar cred că o să fie aplicate acele situații agravante, deoarece acțiunile pe care le-a întreprins pînă la comiterea accidentului și refuzul de a colabora și să ducă în eroare organul de urmărire penală nu este în beneficiul său”, a menționat Voicu.

Precizăm că ieri, 26 mai, Curtea de Apel Chișinău a respins recursul depus de avocatul șoferului de a a-l elibera pe bănuit.

„Curtea de Apel a respins recursul avocatului șoferului care solicita cercetarea acestuia în libertate. Rămîne în arest pentru 30 de zile”, a declarat ofițera de presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Anterior, șeful Inspectoratului Național de Securitate Publică, Sergiu Paiu, a oferit detalii despre șoferul care, preliminar, s-ar face vinovat de accident.

„Șoferul se afla la volanul unei mașini Audi S8 cu numere de înmatriculare străine. Nu este la prima abatere, în ultimii patru ani a avut 6 procese contravenționale”, a declarat Sergiu Paiu.

Totodată, șeful INSP, a declarat că „gradele de rudenie nu influențează”, fără a oferi mai multe detalii la acest subiect.

Potrivit imaginilor filmate de camerele de supraveghere din intersecție, șoferul din Audi conducea cu viteză excesivă, lovind din plin un taxi de model Toyota Prius.

În urma impactului, taximetristul a murit pe loc, iar pasagerul său a decedat la spital. Cea de-a doua victimă, pasagerul din taxi, este un angajat de 46 de ani al penitenciarului nr. 9 Pruncul.

Între timp, pe caritate.md a fost lansată o strîngere de fonduri pentru familia taximetristului care și-a pierdut viața. Bărbatul de 39 de ani era căsătorit și avea 2 copii, unul din ei fiind minor.

Șoferul mașinii Audi S8 a fost plasat în arest pe un termen de 30 de zile.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load