TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Patru rute de microbuz care și-au întrerupt activitatea o vor relua, dar condiționat

Patru rute de microbuz, care au fost închise săptămîna trecută și au creat probleme majore călătorilor ce nu mai aveau cu ce se deplasa din zonele respective, își vor relua activitatea de luni, dar temporar.

Transportatorii insistă în continuare ca tariful pentru călătorii să fie majorat, iar în cazul în care autoritățile municipale nu vor găsi soluții, amenință că vor închide definitiv rutele.

Începînd de mîine, vor activa din nou microbuzele pe rutele: 108, 178, 135 și 175, la solicitarea municipalității. Nu va fi restabilită doar ruta nr. 129, care la fel a fost sistată acum o săptămînă.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Transportatorilor Auto, Oleg Alexa, a precizat că urmează să mai aibă loc consultări cu autoritățile municipale, după care se va lua o decizie finală referitoare la activitatea ulterioară a microbuzelor din Chișinău.

Alexa a atenționat că aproximativ o sută de unități de transport ar urma să fie retrase din circuit, pentru că sînt într-o stare tehnică proastă și nu vor trece testarea impusă de autorități.


În cazul în care municipalitatea nu va accepta majorarea tarifului pentru călătorii și nu va oferi nici subvenții, transportatorii privați spun că nu vor mai avea bani pentru investiții și își vor sista activitatea. Aceștia cer, cel puțin, dublarea tarifului – de la 3 lei la 6 lei pentru o călătorie în Chișinău.

Vedeți în reportajul de mai jos cum s-au descurcat lunea trecută oamenii care locuiesc în zonele ce rămăsese fără microbuze de linie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load