X 

Parcarea multietajată din centrul capitalei și mai goală, în aceste zile

19 mar. 10:00   Capitala
7786 0

Afacere începută cu stîngul. La nici o lună de la deschiderea primei parcări multietajate din Capitală, strada 31 August a intrat în reparație, așa că accesul a fost blocat.

În parcare suflă vîntul la propriu. Șoferii cred că e din cauza nu atît a drumului stricat, cît a prețului mult prea pipărat. Chiar și așa, administratorul se laudă că zilnic, acolo parchează în jur de 50 de mașini, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

Ieri, în jurul orei 12:00, în parcarea multietajată nu era nici zare de automobil. Ne-a confirmat și cifra 55 de pe panoul locurilor libere, pe cînd în interiorul parcării sînt 40 de locuri, restul fiind în exterior. Unii șoferi cred că e din cauză că strada 31 August a intrat în reparație.

Totodată, pentru ca șoferii să nu parcheze în preajmă, acolo au fost instalate mai multe indicatoare, care atenționează că mașinile nu mai pot fi lăsate pe marginea drumului, altfel vor fi evacuate. Totuși, unii conducători auto cred că parcarea stă goală din cauza prețului exagerat de 50 de lei per oră.

Chiar dacă imaginile spun una, directorul firmei care a construit parcarea susține altceva.


„La ziua de azi, cu toate că s-a închis strada 31 August, e o problemă deja mai mare că nu au acces mașinile în zona dată. Dar oricum vin și se parchează, destul de binișor. Mașini avem în jur de 50 - 60 de mașini pe zi”, a declarat directorul firmei care a construit parcarea, Valentin Dari.

Pentru o oră de staționare, șoferii trebuie să scoată din buzunar 50 de lei, iar noaptea tariful este de 10 lei pentru o oră. La deschidere, directorul firmei a explicat că parcarea consumă mult curent electric, de aceea a și fost calculat acest tarif.

Noua parcare multietajată din centrul capitalei s-a deschis la începutul lui februarie, după aproape un an și jumătate de lucrări. În total, acolo își pot lăsa mașinile aproximativ 60 de șoferi. Dintre care 10 locuri sînt pentru angajații de la Universitatea Tehnică. Directorul firmei ține în secret suma cheltuită pentru construcție, anterior fiind vorba de aproximativ 350-500 mii de euro.

0
3
1
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?