Preşedintele stiri: 3022

Pacienţii cu COVID-19 nu vor mai fi internaţi în spitalele "Sfînta Treime" și "Gheorghe Paladi" din capitală

11 mai. 14:02   Capitala
1004 0

Pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 nu vor mai fi internaţi în spitalele "Gheorghe Paladi" şi "Sfînta Treime" din Capitală. Decizia a fost luată de Ministerul Sănătății în condiţiile în care, în ultimele săptămîni, se înregistrează o diminuare a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Totuşi, autorităţile susţin că, după sărbători, există riscul ca situaţia epidemiologică să se înrăutăţească. În prezent, în spitalele municipale, sînt 752 de locuri pentru bolnavii de COVID-19. 474 dintre ele sînt libere, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

TATIANA BUCEARSCHI, şeful Direcţiei Asistenţă Socială şi Sănătate: "Total internaţi, în spitalele municipale, erau 278 de pacienţi confirmaţi, dintre care 28 sînt în stare foarte gravă, 131 de pacienţi în stare gravă. Totuşi, impactul multiplelor sărbători din luna mai va fi conturat doar peste 7-12 zile".

Recent, secretarul de stat al MSMPS Igor Curov a declarat că spre sfîrșitul lunii mai am putea avea o potențială creștere a numărului de infectări din cauza relaxării moldovenilor în perioada sărbătorilor.

Între timp, în Chişinău, continuă procesul de imunizare împotriva COVID-19. Pînă acum, 48 166 de persoane au primit prima doză, iar 5 802 au făcut rapelul. Chiar şi aşa, edilul Capitalei a dat de înţeles că vaccinarea se desfăşoară cu paşi lenţi.

ION CEBAN, primarul general al Capitalei: "Este păcat să păstrăm serul în frigidere, cînd sînt mulţi dintre cei care îşi doresc să se vaccineze. Voi dispune ca centrele şi punctele de vaccinare să activeze sîmbăta şi duminica, iar populaţia să fie bine informată pe toate platformele de comunicare existente."

În municipiul Chişinău sînt 63 de centre de vaccinare unde zilnic se pot imuniza 3 500 de persoane. În caz de necesitate, autorităţile susţin că numărul acestor puncte ar putea fi majorat.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X