X 
Cazul Șor stiri: 599

Ostalep comentează demisia lui Chirtoacă

17 feb. 2018,, 14:16   Capitala
7540 6

Analistul politic Valeriu Ostalep salută demisia primarului suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, comunică Noi.md.

El a remarcat că în nicio etapă a existenței sale municipiul Chișinău nu a fost distrus mai tare decît în cei 10 ani de mandat a primarului Chirtoacă. Cu toate astea, Ostalep este convins, că nu mustrările de conștiință l-au determinat pe edil să demisioneze.

„Toți văd cum arată Chișinăul sub conducerea unui primar unionist de 10 ani. Eu m-am născut în acest oraș și cum a fost el în Uniunea Sovietică niciodată nu o să mai fie. În toți acești ani, am văzut cum el a fost distrus, dar cu așa viteză cum l-a distrus unionistul Chirtoacă, așa campioni noi nu o să mai avem. El a plecat din funcție nu pentru că are conștiință sau morală, sau să recunosacă că e incapabil să facă ceva ca și colegii lui de partid, unde nu a rămas nimic și acum ca niște șoareci o să fugă toți”, a comentat Ostalep în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Comentatorul politic și-a exprimat speranța că următoarele alegeri ale primarului nu vor fi marcate din nou de lupta geopolitică, întrucît această abordare s-a dovedit a fi extrem de păguboasă pentru oraș și locuitorii acestuia.

„Trebuie să se înțeleagă - orașul Chișinău nu depinde de tancurile rusești sau românești, și nu așa-numiții stataliști au fost cei care au divizat oamenii în oraș. Nu noi, niciodată nu a fost un candidat din partea de stînga care să spună: «dar tu cu cine ești?». Eu unionismul îl numesc huliganism ideologic, pentru că este de fapt un atentat la moralul nostru comun. Recunosc că sînt români în Moldova, așa cum sînt și restul, dar nu trebuie să spui că ești primar al cuiva!”, a adăugat Valeriu Ostalep.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?