Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

„Orășelul European” se deschide, astăzi, la Chișinău

14 mai. 13:45   Capitala
1831

Tradiționalul „Orășel european” se deschide astăzi, 14 mai, la Chișinău, cu ocazia Zilei Europei.

Delegația UE în Republica Moldova a anunţat despre aceasta pe rețelele de socializare. „Orășelul european” va fi amplasat în Piața Marii Adunări Naționale, unde seara va avea loc un concert al artiștilor din Moldova și Ucraina.

Concertul va începe la ora 19:00, iar pe scenă vor evolua Ana Cernicova, Amelia Guzun, Pașa Parfeni, Constantin Moscovici și invitatul special - Беz Обмежень din Ucraina, acompaniați de corul și orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, sub bagheta lui Mihai Agafița.

Iar la ora 22:00, spectatorii pot urmări împreună mult-așteptata finală a Concursului Internațional Eurovision, în transmisiune directă din Torino.

Pe 21 mai, locuitorii din Edineț sînt invitați în „Orăşelul european” din piața principală a orașului, după care va avea loc un concert susținut de artiști locali acompaniați de Moldovan National Youth Orchestra.


Bucătăria europeană va face parte din ambele Orășele europene care vor găzdui, de asemenea, o serie de activități culturale și interactive pentru toată lumea, inclusiv pentru copii.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu Ambasadele statelor membre ale UE, marchează Ziua Europei 2022 printr-o serie de evenimente culturale și educative, în mai multe regiuni din Republica Moldova.

Sub genericul „SOLIDARITATE PENTRU PACE”, activitățile planificate pe parcursul lunii mai vor evidenția cultura și valorile Uniunii Europene, precum și asistența oferită de UE și statele sale membre, în spiritul Echipei Europa, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

Evenimente suplimentare dedicate Zilei Europei vor fi organizate și la Soroca, Ștefan Vodă, Ungheni, Bălți, în cooperare cu Banca europeană de investiții, autoritățile locale, o rețea de eurocluburi și centre europene de informare din toată Moldova.

Tradiționalul Festival de Film și Cultură Europeană va fi difuzat la TV și pe platforma online eu4moldova.eu/ro/europe-day-2022, în perioada 16 – 31 mai.

Evenimentele dedicate Zilei Europei se vor desfășura în perioada 9 – 31 mai, iar agenda poate fi accesată pe eu4moldova.eu.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав