COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opt apartamente afectate de explozia din sectorul Rîșcani, date în exploatare

Opt apartamente afectate de explozia din sectorul Rîșcani, date în exploatare

Opt din cele 10 apartamente afectate grav de explozia din blocul din sectorul Rîșcani al capitalei au fost date în exploatare. Primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a înmînat astăzi proprietarilor cheile de la locuințele reabilitate.

Codreanu a inspectat personal toate apartamentele date în exploatare. „sînt mulțumit de lucrările efectuate. Locatarii deja aduc mobila. Apartamentele în varianta albă erau gata pe 5 decembrie, însă am luat decizia să facem lucrări de reparații ca oamenii să locuiască în condiții confortabile”, a spus Codreanu.

La rîndul său, conducerea firmei de construcții, care a efectuat lucrările de reabilitare, a specificat că intervențiile au fost realizate în două etape. „În prima etapă a fost efectuată consolidarea blocului, iar ulterior au urmat lucrările de finisare. Inițial, experții au programat că pentru realizarea intervențiilor vor fi necesare șase luni de zile, însă am reușit să le efectuăm în aproape trei luni de zile. Au muncit cei mai buni angajați ai firmei pentru că lucrările au fost foarte complicate și periculoase. Putem afirma cu siguranță că blocul este rezistent, iar lucrările efectuate sînt de calitate”, a afirmat directorul companiei de construcției.


Potrivit autorităților locale, lucrările de consolidare a blocului au costat 9,7 mln de lei, iar cele de reparație în apartamentele grav afectate au costat circa un milion de lei. Totodată, aproximativ 1,5 mln de lei a costat ascensorul.

În total, cinci persoane au decedat în urma exploziei produse la 6 octombrie 2018 într-un bloc cu 21 de etaje din sectorul Rîşcani al capitalei. Pentru reabilitarea blocului, primăria Chișinău a alocat 10 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load