X 
Coronavirus stiri: 8126
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 904

Opinie: Orașul аre și propriul său drept: dreptul de a supraviețui!

1 noi. 2019,, 18:50   Capitala
5041

Locuitorii municipiului Chișinău trebuie să folosească în mod obligatoriu dreptul lor de a alege primarul general al capitalei, de la care vor putea cere apoi totul, dar trebuie să-și aducă aminte și de dreptul orașului de a supraviețui și dreptul copiilor și nepoților lor de a trăi într-un oraș curat și confortabil, dar nu într-un oraș care seamănă cu un sat care moare.

Această opinie a fost exprimată de prezentatoarea TV Elena Levițkaia-Pahomova în ajunul celui de-al doilea tur al alegerilor locale din capitală, transmite Noi.md.

El a menționat că în țara noastră conceptele sînt confuze, iar oamenii cred că drepturile lor sînt mai importante decît responsabilitățile lor.

„Dar dacă sînteți cetățean al acestei țări și legea vă dă dreptul să alegeți șefii, conducerea localităților noastre, atunci trebuie de folosit acest drept”, a spus Elena Levițkaia-Pahomova.

Potrivit acesteia, multă lume vorbește despre faptul că poate ar trebui în general de introdus pedepsirea pentru faptul că oamenii nu merg la vot.


„Eu nu sînt adepta unor măsuri atît de radicale, punitive, dar mi se pare că este timpul să ne trezim și să aducem aminte concetățenilor noștri că, pe lîngă drepturile și obligațiile de a merge sau de a nu merge la urne, de a ne plînge sau nu pe actuala guvernare, există, de asemenea, și nevoie și necesitatea orașului. Are și el propriul său drept: dreptul de a supraviețui! Au dreptul și copiii, și nepoții noștri care vor apărea mai devreme sau mai tîrziu, sper și le doresc tuturor acest lucru. Dreptul de a trăi în orașe curate, în orașe confortabile, în orașe și nu în localități, reduse, nivelate la nivelul satelor distruse. Vorbind despre sate, în această situație nu descriu caracteristicile satului, dar anume starea „satului muribund”, exista un astfel de concept mai înainte. Iată Chișinăul este acum un sat muribund", a subliniat prezentatoarea TV.

În acest sens, ea a cerut cetățenilor să participe activ la al doilea tur al alegerilor locale din 3 noiembrie.

„Haideți să mergem și să punem bifă, ștampilă acolo unde considerăm că este cu adevărat necesar. Aici este într-adevăr dreptul fiecăruia să decidă cine ar trebui să fie persoana principală din acest oraș și să nu uite, după alegeri, să ceară socoteală de la această persoană. Pentru că cei care au venit la urne, și sper că, în sfîrșit, va fi majoritate oamenilor, vor avea cu adevărat dreptul de a cere socoteală de la primar, indiferent de faptul dacă l-a votat sau nu. Dar iată cel care nu a participat la alegeri... Mă scuzați, cu ce drept te vei adresa cuiva, vei învinui pe cineva că face ceva greșit? Întreabă-te în primul rînd pe tine. Faci așa cum trebuie, așa cum se cuvine. De aceea, începeți de la voi înșivă schimbările spre bine, iar mai departe veți vedea că mai întîi orașul se va ridica, iar mai apoi se va ridica și întreaga țară...”, a spus Elena Levițkaia-Pahomova.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав