TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Chișinăuienii trebuie să lupte pentru revenirea străzii O. Goga la denumirea sa originală de Irinopol

Opinie: Chișinăuienii trebuie să lupte pentru revenirea străzii O. Goga la denumirea sa originală de Irinopol

Chișinăuienii trebuie să lupte pentru revenirea străzii O. Goga la denumirea sa inițială de str. Irinopol.

De această părere este fostul vice prim-ministru, ex-ministru al Economiei Moldovei, iar acum, expert independent, Alexandru Muravschi, comentînd adresarea parvenită la Consiliul municipal cu inițiativa de a redenumi strada O. Goga în strada A. Suvorov, transmite Noi.md.

Alexandru Muravschi a menționat că, la vremea sa, profitînd de confuzia de ansamblu a orășenilor, de haos, de apariția naționalismului frontist, consiliul municipal Chișinău a adoptat decizia de redenumire a străzii Irinopol în stradă în stradă numită după antisemitul fascist O. Goga. Acum, pe valul creșterii rolului socialiștilor a apărut propunerea de a redenumi str. O. Goga în A. Suvorov.


Potrivit fostului vice prim-ministru, ex-ministru al Economiei, dacă această problemă a apărut din nou, chișinăuienii trebuie să insiste ca străzii O. Goga să-i fie returnată denumirea sa originală str. Irinopol. Mai ales că strada a primit denumirea încă în anul 1834 în cinstea arhiepiscopului Chișinăului și Hotinului, Mitropolitul Grigorie al Irinopolului și Vatopedului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load