COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ofițerii de poliție care au agresat bătrîna ar putea fi demiși

Ofițerii de poliție care au agresat bătrîna ar putea fi demiși

Polițiștii care au agresat bătrîna care vindea mărar pe o stradă din Chișinău vor fi sancționați disciplinar pentru agresiune sau demiși.

Declarația a fost făcută de Ministerul Afacerilor Interne al Moldovei, scrie kp.md

"Conducerea Inspectoratului General de Poliție a inițiat o anchetă internă în legătură cu acest incident", a comunicat pentru ”Комсомолкa” consilierul ministrului Alina Zbancă.


"Desigur, polițiștii nu au procedat bine. Nu poți face asta unei persoane, chiar dacă a încălcat ceva, mai ales că este o persoană în vîrstă. Polițiștii ar putea fi sancționați disciplinar sau chiar demiși", a menționat ea.

După cum s-a comunicat anterior, comportamentul brutal al polițiștilor a fost înregistrat în sectorul Rîșcani al Chișinăului, ceea ce a provocat indignarea trecătorilor.

Un polițist i-a sucut mîinile bătrînei, ignorînd învinuirile orășenilor de comportament neadecvat.

În filmul video, polițiștii în mască și-au justificat comportamentul ilegal față de femeia în etate "prin neascultarea poliției" și prin faptul că vindea verdețuri "într-un loc neautorizat".

Conform Art 6, al Legii Nr. 218 cu privire la modul de aplicare a forței fizice, a mijloacelor speciale și a armelor de foc, polițiștii sînt obligați să evite aplicarea forței fizice în raport cu persoanele de vîrstă înaintată.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load