Oficial: Victimele exploziei din Chișinău nu vor primi locuințe de la stat

Oficial: Victimele exploziei din Chișinău nu vor primi locuințe de la stat

Persoanele ale căror apartamente au fost afectate în urma exploziei de sîmbătă seara, pe bulevardul Moscova din Capitală vor primi o locuință temporară din partea statului.


Un anunț în acest sens a fost făcut de către șeful adjunct al Direcției Locativ Comunale din Chișinău Ghenadie Dubița, în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", de la Sputnik Moldova. Potrivit lui, autoritățile municipale au alocat banii suficienți pentru asta, iar acum se caută locuințele de manevră.


„Noi avem o premieră în municipiul Chișinău, cîndva au existat aceste locuințe de manevră, atunci cînd era necesar de a caza în situații de urgență sau reparații capitale. Asta se făcea atunci cînd era nevoie de strămutat locatarii, iar pe urmă de întors înapoi", a spus Ghenadie Dubița.


Potrivit oficialului, municipalitatea nu se angajează să procure locuințe noi persoanelor afectate de explozia de sîmbătă seara.


„Aceste locuințe nu vor fi transmise în proprietatea acestor persoane, care sînt proprietarii apartamentelor afectate de explozie. Ele sînt oferite doar pe perioada reconstrucției acelui bloc", a mai spus Ghenadie Dubița.


Amintim că o explozie a distrus sîmbătă seara cel puțin patru apartamente și a ucis tot atîtea persoane. Deflagrația a avut loc cel mai probabil din cauza unei butelii de gaz defecte, cauzele exacte însă urmează să fie stabilite de către specialiști. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load