Oamenii străzii din capitală, pot cere ajutor de la primărie

23 noi. 2018,, 14:10   Capitala
2738 0

În perioada de iarnă, oamenii străzii din municipiu, la cerea acestora, vor fi asigurați cu adăpost provizoriu pe timp de noapte, vor fi transportați, la necesitate (cu mașina poliției sau cu transportul direcțiilor de asistență socială) la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil; le va fi acordat primul ajutor medical, în caz de necesitate; vor beneficia de mic dejun și cină etc. Prin contribuția ONG-urilor de profil, vagabonzii vor fi asigurați și cu prînz gratuit.

O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi de primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu. Totodată a fost creată o Comisie responsabilă de implementarea Mecanismului privind susținerea persoanelor fără adăpost în perioada rece a anului, pentru evitarea riscului de hipotermie.

De asemenea, în perioada de referință, Direcția situații excepționale a municipiului Chișinău va asigura corturi amenajate ca puncte de intervenție urgentă pentru persoanele afectate de hipotermie. Obiectivele date vor fi amenajate în fiecare sector al orașului, pe adresele: bd. Decebal-Dacia, lîngă McDonalds), str. Bogdan Voievod, colț cu str. Kiev, Calea Ieșilor, 49, bd. Mircea cel Bătrîn nr. 2 (pe alee), str. Haltei, 2.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?