X 
Arşiţa stiri: 180
Jocurile Olimpice stiri: 137
Transnistria stiri: 1455

O treime din oraș nu are un sistem corespunzător de canalizare a apelor pluviale: ce spun autoritățile

11 iun. 15:45   Capitala
3737 0

Autorităţile municipale au recunoscut motivul pentru care, atunci cînd plouă abundent, multe străzi şi trotuare se transformă în adevărate lacuri.

O treime din oraş nu are sisteme adecvate de evacuare a apelor pluviale! Soluţii există, dar implmentarea lor durează şi costă, transmite tvrmoldova.

Ilie Ceban viceprimar, municipiul Chişinău: „Acolo unde reabilităm străzile capital intervenim la majorarea captatoarelor pluviale, intervenim şi la mărirea acestor ţevi care preiau apele pluviale, dar este necesar şi noi intervenim gradual la toate aceste străzi. Noi toate locaţiile cu risc de inundaţie le-am plasat pe o hartă şi intervenim în aceste locaţii imediat cum avem declarată stare execepţională. Intervenim anume la aceste locaţii”.

Amintim că, săptămînile trecute, ploile torenţiale au dat mari bătăi de cap şoferilor şi pietonilor în multe zone din Chişinău. Canalizările nu au făcut faţă cantităţii mari de precipitaţii şi au dat pe afară, unele străzi şi trotuare s-au umplut de apă iar maşini şi mijloace de transport în comun au rămas blocate. Inundate au fost şi pasaje subterane pe unde a fost imposibil de mers.

0
0
0
5
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав