Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 423

O stradă din Durlești, inundată de gunoi

25 iul. 2022,, 16:00   Capitala
2125 0

Mormane de gunoi şi miros insuportabil, aşa arată curtea unor blocuri de pe strada Grigore Ureche din Durleşti. Mai grav este că în preajmă este un teren de joacă, iar în zonă se adună cîini şi şobolani.

Deşi există platformă de colectare a deşeurilor şi tomberoane, cantitatea de gunoi care se adună e prea mare. Potrivit autorităţilor locale, în Durleşti, doar şase din 10 gospodării plătesc pentru evacuarea gunoiului, relatează Știri.md cu referire la Moldova 1.

Oamenii care locuiesc în zonă spun că în jurul mormanelor de gunoi mişună şobolani, cîini şi pisici, iar pungile şi sticlele de plastic sînt duse de vînt la zeci de metri distanţă.

„E vară, 35°C se aşteaptă, oricum o să fie focar de infecţie şi aici copii să se joacă, calcă prin diferite şi se duce în casă şi holeră poate să fie”.

„Oamenii nu pot să deschidă un geam, copii se tem să iasă. Mai ales acum pe perioada caldă, închipuiţi-vă se duc resturi de mîncare. Dar cît ducem noi de la bloc, asta e puţin. Aduc gunoişte de prin ogrăzi, care ţin animale. Eu cred că primăria trebuie să ia măsuri”.


„În apropiere sînt multe magazine, iar toate alimentele stricate le aduc aici şi se creează un miros insuportabil”.

Autorităţile locale spun că întreprinderea care evacuează deşeurile din Durleşti nu dispune de suficientă tehnică.

„Pentru asta noi am contractat acuma o companie, care o să ne asigure cu tehnică necesară, ca să putem evacua deşeurile de acolo. Noi avem o cameră acolo la gunoişte, dar din păcate nu putem să identificăm persoanele, după video, dar putem să identificăm persoanele care vin cu autoturismele, după număr le identificăm şi ei se sancţionează”, spune viceprimarul oraşului Durleşti, Mihail Enache .

Pînă acum au fost amendaţi 20 de şoferi care aduceau gunoiul. Ei au plătit cîte 1800 de lei.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?