O stradă din Chișinău, reparată capital. Cît au costat lucrările

21 sep. 17:20   Capitala
2426 0

Strada Tighina din municipiul Chișinău a fost reabilitată capital. Potrivit autorităților municipale, aceasta este una din cele trei străzi din centrul istoric al Capitalei, unde lucrările de reabilitare au fost complexe și au vizat reconstrucția sistemului rutier, începînd cu schimbarea fundației drumului, pînă la aplicarea unui nou înveliș asfaltic pe întreaga suprafață carosabilă.

În același timp, pe toată lungimea străzii care este de 1,6 de kilometri, au fost reparate toate trotuarele de-a lungul străzii, modernizat în totalitate iluminatul stradal, canalizarea pluvială și amenajate locuri de parcare, transmite Știri.md.

Strada Tighina a intrat în reparație capitală la sfîrșitul lunii martie 2022.

În prezent, au loc lucrări de aplicare a marcajului rutier cu material bicomponent și de instalare a indicatoarelor, dar și de amenajare a spațiilor verzi.

Lucrările de reparație capitală a străzii Tighina au fost realizate de Primăria Chișinău în cadrul Pachetului II al Proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, cu finanțare de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI) și Fondului Special de Energie Verde al BERD.


Valoarea lucrărilor de pe strada Tighina constituie circa trei milioane de euro.

Actualmente continuă lucrările de reparație capitală a celorlalte două străzi, care vor fi finalizate în curînd. Este vorba despre strada 31 August 1989 și strada Alexandru cel Bun.

Lucrările de reabilitare a străzii Alexandu cel Bun, este pe ultima sută de metri, urmează a fi aplicat marcajul rutier în zonele de parcare noi amenajate.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?