COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O piață din sectorul Buiucani se închide

O piață din sectorul Buiucani se închide

Piața agro-alimentară „Delfin” se închide de pe 7 iulie, pe o perioadă nedeterminată! Decizia ar aparține administrației pieței, care este una privată.

În ultima vreme, aici s-au făcut mai multe controale specializate care au scos la iveală un șir de nereguli privind nerespectarea măsurilor de siguranță.

Comercianții care își desfășoară activitatea pe teritoriul acestei piețe spun că au fost anunțați astăzi despre decizia respectivă și sînt extrem de indignați, mai ales că mulți dintre ei au contracte de arendă încheiate pe cel puțin un an înainte, scrie tv8.


„Ne-au spus azi că de pe data de 7 gata, nu mai lucrăm. Nouă nu ne-au spus niciun motiv, dar nu e corect, pentru că eu personal, am făcut toate plățile la timp, inclusiv pentru perioada pandemiei, în care am stat acasă, fără să ne desfășurăm activitatea”, ne-a spus deranjată o comerciantă.

Pe directorul pieței nu l-am găsit la biroul din blocul administrativ și nici la telefon. Am încercat să aflăm însă detalii de la pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, care ne-a spus că piața s-ar închide pentru a înlătura anumite deficiențe tehnice. Acest lucru este infirmat de comercianți, care susțin că nu li s-a oferit nicio speranță că vor reveni la muncă.

„Ieri, ne-a informat și pe noi directorul că de pe 7 iulie închide piața. A argumentat în primul rînd prin necesitatea efectuării anumitor lucrări. Noi săptămîna asta am avut două comisii. În ultima perioadă, ei au avut cîteva scandaluri legate de cîțiva agenți economici și noi săptămîna asta am avut două ședințe la fața locului, am examinat situația, sanitaria, normele anti-incendiare, pînă nu vor fi înlăturate toate, dumnealui ne anunță că nu va deschide”, ne-a comunicat Brînzaniuc.

Potrivit pretorului de Buiucani, decizia de a închide piața „Delfin” ar fi fost determinată inclusiv de faptul că o parte dintre cei care arendează buticuri sau mese la piață ar fi refuzat să achite pentru perioada pandemiei de coronavirus.

„Administrația a cerut încasarea unei cote din chirie inclusiv pentru perioada pandemică. Marea majoritate a chiriașilor au acceptat condiția, însă vreo trei sau patru, nu. Și de aici a pornit scandalul”, a menționat Vadim Brînzaniuc.

Pretorul sectorului Buiucani a subliniat că deocamdată nu au fost identificate soluții pentru ca locuitorii capitalei din această zonă să aibă unde face cumpărături proaspete.

„Pentru noi, e o problemă, e piața care asigură segmentul „Alba Iulia” cu produse, dar o să venim cu soluții”, a specificat Vadim Brînzaniuc.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load