X 
Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

O persoană a murit în urma complicațiilor provocate de gripă

23 ian. 09:28   Capitala
1804 0

Un adult din capitală a murit din cauza complicațiilor provocate de gripa de tip A. Acesta era infectat și cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, în cadrul ședinței săptămînale a Primăriei.

Potrivit acestuia, pe parcursul săptămînii trecute, în municipiul Chișinău, au fost înregistrate 141 de cazuri de gripă, printre care 88 de copii cu vîrsta de pînă la 17 ani. 82 de bolnavi au fost spitalizați, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

Totodată, au fost înregistrate 4.381 de cazuri de infecții respiratorii acute, mai puține decît săptămîna anterioară, cînd au fost depistate 5.272 de cazuri.

De această dată, cea mai afectată grupă o constituie persoanele adulte, mai mult de 50%, comparativ cu săptămîna precedentă, cînd copiii au fost afectați în proporție de 44%.

În ultima perioadă, pe teritoriul Republicii Moldova, au fost înregistrate patru decese provocate de complicațiile aduse de gripă, dintre care unul la o femeie de 44 din stînga Nistrului. Unul dintre acestea a fost catalogat ca fiind flurona, dat fiind faptul că persoana era infectată concomitent și cu COVID-19.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий