COVID-19 în MOLDOVA

O nouă viață pentru rîul Bîc. Albia fluviului va fi adîncită

O nouă viață pentru rîul Bîc. Albia fluviului va fi adîncită

Curățirea segmentului doi din rîul Bîc a început. Astfel, are loc lucrări în perimetrul str. Petru Rareș – str. Mihai Viteazul, pe o lungime de 1 kilometru.

Potrivit primarului general Ion Ceban, albia rîului va fi adîncită pînă la cota de un metru, iar vegetația lemnoasă va fi îndepărtată, pentru a spori viteza de scurgere a apei.

„Intervenția pe acest tronson este parte a celei de-a doua etape de lucrări din cadrul proiectului elaborat de Institutul de Proiectare a Sistemelor de Gospodărire a Apelor „Acvaproiect”, tronson str. Mihai Viteazul – str. Feredeului.


Lucrările de curăţare a rîului Bîc au început acum 2 săptămîni, în perimetrul str. Petru Rareș – str. Feredeului, de unde au fost evacuate cca. 8 mii tone de nămol și curățată vegetația din preajmă”, scrie primarul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Edilul afirmă că lucrările de curățare a albiei rîului Bîc sînt executate de către antreprenorul general S.A. Feraru – S, desemnat în bază de concurs în anul 2017, conform contractului de realizare a lucrărilor, de comun cu Î.M. „Direcția construcții capitale”.
Costul lucrărilor este de cca 3,5 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul municipal.

După finalizarea intervențiilor de curățare și adîncire a albiei rîului Bîc va crește capacitatea de scurgere în cazul fluxurilor mari de ape și, respectiv, va fi evitată inundarea str. Albișoara, în zona podului din preajma Circului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load