O nouă atracție la Grădina Zoologică din Chișinău. Despre ce este vorba

O nouă atracție la Grădina Zoologică din Chișinău. Despre ce este vorba

La Grădina Zoologică din Chișinău se apropie de sfîrșit lucrările de amenajare a „curții de la ţară”, unde vor fi expuse animale domestice mici și diverse păsări.

Solicitat de reporterul agenţiei Infotag, directorul adjunct al Grădinii Zoologice, Serghei Pînzari, a spus că pentru vizitatori va fi introdusă în premieră practica „grădinii zoologice de contact”.

„Aceasta înseamnă că vizitatorii, mai ales oaspeții noștri mici, vor putea să atingă animalele, să le hrănească, să se joace cu ele. Este vorba despre iepuri, cobai, porumbei, va fi chiar şi un ponei. Desigur, comunicarea vizitatorilor cu animalele domestice va fi urmărită de angajaţii noştri”, a spus Pînzari. 

Potrivit lui, peste o săptămînă, vizitatorii vor putea vedea terariul, care va fi deschis în premieră.

„Acesta este aproape gata din punct de vedere tehnic. Vor fi prezentaţi 14 șerpi. În colecţia noastră avem o anaconda, un şarpe boa şi altele”, a spus directorul adjunct.

În toi sînt şi lucrările de pregătire a zonei în care stau urşii.

„La momentul actual avem doi urşi, care trăiesc în voliere mici. Animalul este extrem de periculos, dar el are nevoie de libertate de mișcare. Prin urmare, s-a decis că zona de amenajare a noii locuințe a urșilor bruni să fie extinsă semnificativ”, a spus el.

Toate aceste evenimente se desfășoară în cadrul deschiderii noului sezon.

În total, colecţia Grădinii Zoologice din capitală are mai mult de 1,6 mii de animale de 148 specii. Printre acestea se numără 30 de prădători mari, inclusiv leopardul zăpezilor, leopardul, perechi de lei și tigri. Există un iaz deschis, cu păsări rare ce îşi au cuiburile acolo, de exemplu, lebăda neagră.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load