Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

O gaură imensă a apărut în capitală chiar lîngă blocurile de locuit

19 iun. 09:00   Capitala
6330 0

Fuge pămîntul în sectorul Centru din Chişinău. În spatele unor blocuri de locuit de pe strada Tudor Strişcă, s-a format un crater imens.

Pe marginea acestui caz, au fost sesizate și autoritățile. Între timp, specialiştii sînt de acord că există riscul ca alunecările de teren să se amplifice.

„Avem doi factori: intercalaţia de roci permiabile şi impermiabile și înclinaţia pantei, așadar, există pericol de dezvoltare a alunecărilor de teren.

Şi mai este umezeala sporită. Fiecare centru locativ din zonă, toate curţile sînt betonate şi toate apele pluviale se scurg în acea gaură”, a menționat Igor Nicoară, directorul Institutului de Geologie şi Seismologie, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

În cazul unui cutremur, situaţia poate să se agraveze.„Trebuie să fie pe tot versantul, făcute sisteme de drenaj ca apele pluviale să fie evacuate de pe versant să nu pătrundă în rocă”; a mai adăugat specialistul.


Pe marginea acestui caz urmează să fie întrunită o comisie specializată. Totodată, grup de locatari a semnat o petiție, prin care s-au arătat îngrijoraţi de situatia din zonă.

1
0
2
14
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?