Cazul Șor stiri: 599

O expoziţie dedicată lui Igor Vieru a fost vernisată la Chișinău

1 sep. 14:15   Capitala
2484 0

La Chișinău a fost vernisată o expoziție de pictură şi grafică, dedicată împlinirii a 100 de ani de la naşterea artistului plastic Igor Vieru. Genericul expoziției „Șoapta armoniei” a fost preluat din eseul ”Gînduri în pragul casei”, semnat de Igor Vieru.

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea lui Igor Vieru, la Muzeul de Istorie sînt expuse picturi și ilustrații de carte și multe obiecte personale ale pictorului. Acestea din urmă sînt prezentate publicului larg pentru prima oară, transmite Știri.md.

„Renumitul artist plastic Igor Vieru, a cărui expoziție este și dedicată în legătură cu 100 de ani de la nașterea maestrului și artistului. Este nu prima expoziție care se organizează consacratului, răposatului artist plastic Igor Vieru. În acest Muzeu Național de Istorie a Moldovei, unde în 88 a fost organizată o expoziție la care se spera că va participa și dumnealui personal, dar a decedat”, a declarat directorul Muzeului Național de Istorie, Eugen Sava.

Expoziția „Șoapta armoniei” va fi deschisă pînă pe 26 septembrie. În 2004, la Muzeul de Istorie a fost expoziția „Igor Vieru – necunoscut”, organizată de către fiul plasticianului, Roland Vieru. Atunci, au fost expuse peste 800 de piese de pictură și grafică, aflate în colecția familiei.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?