COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O declarație importantă a lui Ceban despre soarta pieței ”Delfin”

O declarație importantă a lui Ceban despre soarta pieței ”Delfin”

Primarul Ion Ceban dezminte informațiile apărute în spațiu public cu privire la decizia Primăriei de a închide Piața „Delfin” din sectorul Buiucani.

Potrivit edilului, primăria nu a dat astfel de indicații sau hotărîri, iar decizia de închidere a fost luată de administratorul pieței.

„Municipalitatea doar a somat agentul economic să evacueze gheretele instalate ilegal pe trotuarul din preajma pieței de pe str. Alba Iulia. În semn de protest, agentul economic a decis să închidă piaţa, cerînd comercianților, care activează acolo, taxe majorate pentru arendă”, a declarat Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.


Ceban a vorbit și despre legalitatea Pieței de flori de lîngă „Delfin”. Astfel, potrivit contractului, a fost transmis în arendă provizorie SRL „AGROEUROMARKET” terenul cu suprafața de 0,0366 ha pentru amenajarea pieței de flori provizorie, fără drept de privatizare, iar termenul de valabilitate a prezentului contract a expirat în data de 18.05.2016.

„Ulterior, a fost întocmit procesul verbal de recepție finală în 2016 prin care a fost recepționat provizoriu, fără drept de înregistrare la I.P. „Agenția servicii publice”, departamentul Cadastru, centrul comercial, compus din 20 de gherete, fapt ce contravine autorizației de construire menționate”, a scris Ceban.

Conform contractul, arendașul era obligat să elibereze terenul, pe cont propriu, la prima indicație a Primăriei municipiului Chișinău, acesta însă a refuzat.

„Am semnat o dispoziție de evacuare a acestor gherete, care sînt amenajate ilegal pe trotuarul public. Pretura sectorului este organul care va aduce la cunoștință informația pentru a fi evacuate gheretele. Repet, Primăria nu închide piața din motive invocate în unele surse media din cauza că nu există dezinfectanți, dar și alte încălcări cu privire la situația creată de Covid-19”, afirmă primarul.

Ion Ceban subliniază că Primăria acționează în normele legale și face regulă în toate domeniile, unde s-a admis abuzuri ani la rînd de către unii agenți economici.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load