Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

O altă școală din sectorul Botanica a căpătat un aspect nou

14 apr. 13:30   Capitala
1728

La Chișinău sînt finalizate lucrările la proiectul de eficiență energetică la Liceul "Gloria", situat în sectorul Botanica al capitalei, pe strada Teilor, relatează Noi.md

Despre acest lucru a anunțat vice-pretorul sectorului Botanic al capitalei, Iurie Vitneanschii, menționînd că, împreună cu consilierii municipali din PSRM și conducerea instituției de învățămînt, a organizat un nou control a lucrărilor efectuate, relatează Noi.md.

Proiectul în ansamblu prevede izolarea termică a întregii clădiri (reconstrucția fațadei), înlocuirea caloriferelor, instalarea ferestrelor noi, reparațiile acoperișului, înlocuirea lămpilor vechi cu altele mai economice.

Aproape toate lucrările la proiect au fost finalizate. Cu toate acestea, este încă necesară modernizarea instalațiilor sanitare din instituția de învățămînt și o serie de alte reparații în curs.

Menționăm faptul că cetățenii țării se bucură că în capitala Moldovei a mai fost reparată o școală. Pentru acest lucru au fost cheltuite fonduri și depuse eforturi uriașe. Cetățenii speră, de asemenea, că în curînd vor fi implementate proiectele de transformare a școlilor din interior, deoarece multe instituții de învățămînt au nevoie de reparații majore.


Anterior s-a anunțat că în Chișinău se desfășoară activ lucrări de reparație a școlii Nr. 6 din sectorul Botanica, cîndva închisă și abandonată, unde se planifică crearea unui centru educațional multifuncțional, în cadrul căruia va funcționa nu numai școala, ci și o grădiniță.

Școala Nr. 6, situată pe Bulevardul Cuza-Vodă din sectorul Botanica, a fost cîndva abandonată, iar acum școala reînvie văvînd cu ochii, după ce a fost returnată din jurisdicția Ministerului Afacerilor Interne la balanța municipalității.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав