Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1670

Numirea lui Nagacevschi în funcția de viceprimar, din nou pe ordinea de zi a ședinței CMC

2 noi. 2021,, 09:45   Capitala
2256 1

Încă o încercare! Numirea fostului ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi în funcția de viceprimar al municipiului Chișinău este inclusă și pe ordinea de zi a ședinței de joi, 4 noiembrie, a Consiliului Municipal Chișinău.

Candidatura lui Nagacevschi a fost propusă și săptămîna trecută Consiliului Municipal Chișinău, însă nu a fost susținută, acumulînd doar voturile a 23 de consilieri, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Au fost împotrivă reprezentanții formațiunilor politice PAS, PL și PCRM. De la vot s-au abținut reprezentanții Platformei DA, PUN și ȘOR.

Potrivit legislației, o candidatură la funcția de viceprimar poate fi propusă în CMC de două ori. În cazul în care nu este votată, primarul semnează ordinul privind numirea acestuia.

Funcția de viceprimar al Capitalei a rămas vacantă după ce primarul municipiului Chișinău a solicitat demisia lui Victor Chironda în baza constatărilor făcute de grupul de lucru care a inițiat o anchetă de serviciu pe numele funcționarului, în legătură cu absența acestuia de la serviciu. Primarul i-a atribuit mai multe eșecuri viceprimarului, printre care crearea conceptului parcărilor cu plată și reparația străzii 31 August.


Prin urmare, Victor Chironda a contestat în instanța de judecată decizia prin care a fost demis din funcția de viceprimar. Anunțul a fost făcut de Chironda, pe pagina sa de Facebook. Fostul viceprimar al Capitalei a precizat că nu va cere de la Primărie nici despăgubiri, nici să îi fie achitat salariul pentu perioada neaflării sale în funcție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий