Noi detalii despre demisia celor opt angajați ai RTEC

29 mar. 11:50   Capitala
6657 0

Directorul Parcului de Troleibuze numărul 3, un șef de secție și unul de ruta, ar fi printre cele 8 persoane suspendate din funcții pe perioada anchetei inițiate în urmă tragicului accident în care a decedat o copilă de 12 ani.

Toate persoanele vizate ar fi activat alături de șoferița troleibuzului care a lovit minora. Responsabilii de la Regia Transport Electric Chișinău susțin că vor oferi detalii după ce vor încheia anchetă internă, scrie Noi.md cu referire la protv.md.

Felicia RUSU, PURTĂTORUL DE CUVîNT AL REGIEI TRANSPORT ELECTRIC: „Opt angajați cu funcție de răspundere din cadrul Parcului de troleibuze au fost suspendați din funcție pe perioada anchetei.”

Aceștia activau în cadrul Parcului de Troleibuze numărul 3, unde muncea și șoferița care a provocat accidentul. Printre cei 8 angajați suspendați din funcții ar fi și un șef de secție, un șef de rută, dar și directorul Parcului numărul 3. Informația nu a fost confirmată, dar nici infirmată de responsabilii de la Regie.

Felicia RUSU, PURTĂTORUL DE CUVîNT AL REGIEI TRANSPORT ELECTRIC: „Deocamdată nu putem oferi mai multe detalii atît cît derulează anchetă de serviciu, odată cu finalizarea acesteia, toate detaliile asupra tragicului incident vor fi făcute publice.”


Ancheta de serviciu poate dura și cîteva luni, spun responsabilii, fiind investigate toate cele 3 parcuri de troleibuze din cadrul Regiei Transport Electric. Reprezentanții întreprinderii municipale menționează că șoferii trec o serie de comisii și instruiri înainte de a fi angajați.

Rita COVALSCHI, INSPECTOR SUPERIOR, SERVICIUL DE RESURSE UMANE, PARCUL DE TROLEIBUZE NR. 3: „Certificate care sînt obligatorii – certificatul de competență profesională, certificatul narcologic, cazierul contravențional, comisia medicală specializată și este obligatoriu un aviz psihologic.”

În cadrul Regiei Transport Electric Chișinău sînt două categorii de șoferi - cei care deja posedă un permis de conducere și stagiarii. Aceștia din urmă vin de la Centrul de Formare Profesională și au parte de un program gratuit de obținere a carnetului de șofer pentru a putea conduce troleibuzul.

Șoferița care a provocat accidentul de săptămîna trecută a studiat la Centrul de formare profesională timp de 5 luni partea teoretică și a avut nevoie de ore suplimentare de practică pe lîngă cele 400 obligatorii.

Colegii de muncă ai femeii au menționat că această nu avea experiență de a conduce.

Acum două zile, șoferița troleibuzului care a lovit mortal față de 12 ani pe trecerea de pietoni a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile în penitenciarul 13.

Avocatul acesteia a declarat că femeia este în stare de șoc și regretă cele întîmplate. Accidentul cumplit a avut loc vinerea trecută in sectorul Ciocana al capitalei. Copila de 12 ani a fost lovită de un troleibuz și a murit pe loc. Potrivit poliției, față traversa stradă regulamentar, pe o trecere de pietoni. De la începutul anului s-au produs aproape 90 de accidente pe treceri de pietoni, soldate cu 3 persoane decedate.

Recent, Parlamentul a votat o lege care prevede sancțiuni mai dure pentru șoferii care nu acordă prioritate pietonilor, inclusiv suspendarea permisului de conducere. Legea urmează să între in vigoare peste trei luni.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий