COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Năstase cheamă cetățenii să doneze pentru reconstrucția clădirii Filarmonicii Naționale

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, îndeamnă cetățenii din țară, dar și pe cei de peste hotare, să doneze bani pentru restabilirea clădirii Filarmonicii Naționale, cuprinsă de flăcări. Acesta a spus că va dona și el un salariu, dar își va îndemna și colegii și prietenii să îi urmeze exemplul.

„Din păcate, 80 de ani de cultură, de artă, de istorie, un simbol al culturii, istoriei, artei noastre naționale iată că stă să cadă, după ce acum 7-8 ore s-a aflat că a luat foc tavanul Filarmonicii Naționale. Oamenii muncesc din greu, din păcate, se pare că nu va mai putea fi salvată Filarmonica - un simbol al țării și națiunii noastre. Nu avem un Notre-Dame, dar așa cum Notre-Dame va fi restaurată, sînt sigur că putem și noi face același lucru. Nu avem un Ateneu, dar la fel cum Ateneul român a fost construit cu contribuția multor oameni buni din România, de la București, așa putem și noi face același lucru”, a declarat liderul Platformei DA, într-un live din fața Filarmonicii Naționale, acolo unde echipele de pompieri muncesc în continuare, și după localizarea incendiului izbucnit astăzi, informează unimedia.info.

Andrei Năstase a îndemnat moldovenii din țară, dar și pe cei de peste hotare, să doneze fiecare cît poate, pentru a restabili clădirea Filarmonicii: „Vă îndemn să ne pătrundem de această pierdere imensă pe care o avem cu toții și probabil e momentul potrivit să lăsăm deoparte tot ce ne dezbină, tot ce ne separă și împreună să facem un efort, astfel încît să putem reclădi, reconstrui Filarmonica Națională. Împreună cu autoritățile, cu diriguitorii acestei instituții importante, cu întreaga societate, să putem acumula fondurile neecsare pentru a restabili acest edificiu simbol. Îndemnul este de a dona toți, cei de acasă și din străinătate, 1, 10, 100, 1000 de lei, un salariu, astfel încît mînă de la mînă să reclădim Filarmonica. Eu voi dona un salariu pe care îl primesc lunar și voi încuraja și colegii, și prietenii mei să fac același lucru”.

După șapte ore de luptă continuă cu flăcările, în urma incendiului izbucnit la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici, pompierii încă lucrează la fața locului.

Incendiul la Filarmonică a izbucnit astăzi, la amiază. Oamenii legii au închis circulația pe străzile din preajmă, iar la fața locului au venit 10 autospeciale și circa 50 de pompieri, pentru a lupta cu flăcările. Focul s-a extins și a distrus acoperișul unui local de lux alăturat.


Potrivit IGSU, incendiul a fost localizat la ora 16:20. Conform datelor preliminare flăcările au afectat o suprafață estimativ de 3500 m2.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load