COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Municipalitatea a recepționat două ambulanțe și un vehicul funerar donate de către Italia

18 oct. 23:05   Capitala
1320 0

Două ambulanţe şi un vehicul funerar au fost astăzi transmise Primăriei Chişinău din partea Asociațiilor de caritate din comunele Certaldo și Gambassi Terme, regiunea Toscana, Italia. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban într-o postare pe facebook.

„La Primărie astăzi am salutat delegația italiană în frunte cu Primarul comunei Certaldo, regiunea Toscana, însoțit de un grup de reprezentanți ai asociațiilor de caritate care promovează incluziunea școlară a copiilor diagnosticați cu autism.

Mi-am exprimat recunoștința pentru autorităţile din Italia, pentru donația oferită Chișinăului.

Depunem eforturi majore pentru a răspunde nevoilor cu care se confruntă chișinăuienii, iar sprijinul partenerilor are un impact major pentru domeniul medical.

Ne propunem ca pe viitor să realizăm proiecte în comun și să existe o frumoasă colaborare între municipiul Chișinău regiunea Toscana şi alte orașe din Italia.


Ambulanțele donate vor fi distribuite la două spitale clinice municipale și anume pentru Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii și Spitalul nr. 4, pentru asistența medicală a pacienților și gestionarea eficientă a pandemiei de Covid-19.

Transportul sanitar donat constituie ambulanțe de tip B, echipate și dotate cu utilajul medical necesar.

Delegația italiană care se află în vizită la Chișinău va avea mai multe întrevederi și schimb de bune practici cu specialiștii și profesorii din instituțiile de învățămînt din capitală, în vederea îmbunătățirii procesului de incluziune a copiilor”, a menționat Ion Ceban.

Ambulanțele vor fi utilizate în transportarea copiilor la tratamente complexe și consultații medicale interdisciplinare, dar şi pentru transportarea pacienților aflați la tratament paliativ.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X