Muncitorii de la ABS ar putea fi angajați la Regia Autosalubritate

25 ian. 2021,, 11:34   Capitala
5865 0

Cele 200 de persoane care ar urma să rămînă fără job, după sistarea activității companiei ABS, ar putea fi angajate la Regia Autosalubritate. Cel puțin asta a dat de înțeles primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței Primăriei de astăzi, în care a abordat subiectul dat.

„Opțiunile care sînt formulate sînt de această natură - „ori ne cumpărați cu 200 mln de lei, aproximativ”, asta e pretinsa investiție, „ori ne plătiți cu 50 mln de lei anual pentru ceea ce facem”. Ceea ce fac ei este că își scot gunoaiele de care au nevoie, plasticul și fac business din asta, scrie unimedia.info.

Cel mai probabil, va fi făcut un proces public transparent, un parteneriat public-privat, deși va fi mai de durată. În toată lumea, ceea ce ține de deșeuri, este un business. Și nu trebuie să dați vina pe noi că poate nu sînt atît de bune condițiile finale la care ieșiți”, a declarat Ceban.

În context a insistat să fie făcute publice contractele de muncă cu persoanele care ar rămîne fără serviciu.

„Și faptul că „noi ne închidem, 200 de oameni rămîn fără muncă”… eu insist să fie făcute publice contractele de muncă cu aceste persoane și rog Regia Autosalubritate ca, în cazul în care compania își sistează activitatea, aceste persoane să fie în vizorul Autosalubritate, pentru a fi angajate la acele locuri în care sînt disponibile în cadrul Regiei. Și tot șantajul public pe la diferite emisiuni, să ne judecați fără a clarifica situația, cred că nu este etic. Mă refer la unii jurnaliști care se cred experți în toate domeniile. Nu municipalitatea închide compania și nu este vorba despre tot gunoiul care era sortat: doar o parte, atît cît era nevoie de cei de la companie”, a mai adăugat Ceban.


Săptămîna trecută compania a anunțat că își va sista activitatea întrucît nu face față problemelor financiare. Primarul capitalei, Ion Ceban, susa declarat că că nu vede o problemă dacă ABS-ul își va sista activitatea. Ceban anunța că urmează să aibă o discuție cu echipa ABS, însă că Primăria, „nu se va da șantajelor”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?