Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Mobilier urban nou instalat în spațiile publice din Chișinău

2 iul. 13:30   Capitala
2331

Mobilier urban nou a fost instalat în ogrăzile blocurilor și spațiile publice din municipiul Chișinău. În total au fost înnoite 75 de bănci și 15 coșuri pentru gunoi.

Potrivit Direcției generale locativ-comunală și amenajare, pe parcursul anului vor fi instalate mai multe bănci în curțile blocurilor locative. „În mare parte, prin curțile blocurilor este lipsa de mobilier, avem doar ceea ce a rămas din perioada trecută. Respectiv, necesitatea de instalare este una ridicată, sînt multe cereri din partea cetățenilor. La momentul actual nu avem posibilitatea să satisfacem toate cererile de instalare a mobilierului, dar pe parcurs, în fiecare an, intervenim cu diferite proiecte de amenajare a curților. Anul acesta instalăm băncile din curțile blocurilor locative”, a precizat pentru IPN Ghenadie Dubița, șef adjunct al Direcției.

Procedura de achiziție a mobilierului se face prin intermediul licitației. Mobilierul urban a fost produs de agenți economici locali. O unitate costă aproximativ 4500 de lei.

Pe parcursul săptămînii curente, în sectorul Centru au apărut 29 de bănci și 13 coșuri, în sectorul Buiucani au fost instalate 30 de banci noi, în sectorul Botanica – 10 bănci, iar în sectorul Rîșcani au fost înnoite șase bănci și două coșuri pentru gunoi.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав