Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Mii de refugiați ucraineni din Chișinău beneficiază de asistență medicală de specialitate

4 dec. 2022,, 14:30   Capitala
3113 0

Mii de refugiați ucraineni aflați pe teritoriul municipiului Chișinău beneficiază de asistență medicală de specialitate.

Autoritățile municipale dau asigurări că cetățenii ucraineni pentru care Chișinăul a devenit a doua casă au parte de același tratament și servicii medicale, ca și cetățenii Republicii Moldova, transmite realitatea.md.

De la declanșarea războiului 51 de copii ucraineni au venit pe lume în maternitățile din Chișinău.

„Sănătatea și securitatea copiilor refugiați este prioritatea de bază a autorităților municipale. În acest context, de la declanșarea războiului, 6.519 de micuți au beneficiat de asistență medicală gratuită în instituțiile medico-sanitare municipale.

De asemenea, în spitalele municipale au venit pe lume 51 de copii, iar 493 de gravide au parte de asistența medicilor în monitorizarea sarcinii.


Este un efort comun al medicilor care cu responsabilitate și dedicație au grijă nu doar de sănătatea noastră, ci și de cea a persoanelor fugite din calea războiului”, a menționat viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici.

De la declanșarea războiului din Ucraina, în instituțiile medicale din Chișinău au fost înregistrate 11.294 de adresări pentru asistență medicală.

Dintre acestea – 9.252 solicitări de asistență medicală primară și alte 2.030 de solicitări de asistență medicală staționară.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?