Mii de chișinăuieni au depus cereri pentru a primi compensaţii pentru căldură

Mii de chișinăuieni au depus cereri pentru a primi compensaţii pentru căldură

Circa 21 de mii de locuitori ai Capitalei au depus cereri pentru a primi compensaţii pentru căldură. 800 dintre ele sînt solicitări noi, iar restul - de reconfirmare. Astfel, pe toată perioada sezonului rece, beneficiarii vor plăti doar 60 la sută din valoarea facturii, iar restul va fi achitată de primărie. 


În acest an, pentru acordarea alocaţiilor la încălzire, din bugetul municipal au fost alocate peste 97 de milioane de lei. Potrivit regulamentului, sînt eligibile familiile care au venituri nu mai mari de trei mii de lei, pentru fiecare membru.


Între timp, autorităţile continuă să primească cereri pentru oferirea acestor compensanţii. Solicitările pot fi depuse la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ, la gestionarii fondului de locuințe sau la primăriile localităţilor din componența municipiului Chișinău.


Iar cei care au beneficiat anterior de suportul financiar trebuie doar să depună o cerere de reconfirmare, prin care să declare că veniturile lunare nu au crescut și, respectiv, componența familiei a rămas aceeași.


Anul trecut, în Capitală, peste 38 de mii de familii au primit astfel de compensaţii pentru căldură.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load