Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Mandatul lui Ion Ceban de primar al capitalei a fost validat

22 noi. 2023,, 10:48   Capitala
2237 0

Este oficial! Mandatul primarului ales al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a fost validat miercuri, 22 noiembrie 2023, de către Consiliul electoral al circumscripției electorale (CECE) Chișinău.

„… Se propune Consiliului de a confirma legalitatea alegerilor primarului general al municipiului Chișinău din 5 noiembrie 2023. Se propune să se valideze mandatul primarului general ales al municipiului Chișinău, domnul Ion Ceban, desemnat de către Partidul Politic Mișcarea Alternativă Națională (MAN). Prezenta hotărîre va intra în vigoare la data adoptării și se va transmite Comisiei Electorale Centrale și poate fi contestată în decurs de 3 zile de la data adoptării ”, a declarat Ina Babin, secretara CECE Chișinău, în cadrul ședinței extraordinare.

Proiectul a fost susținut în unanimitate, scrie realitatea.md

De asemenea, la aceeași ședință, au fost validate și mandatele noilor consilieri municipali ai Chișinăului, constituit din 51 de persoane. MAN și PAS au cîte 20 de mandate. PSRM are șase mandate, iar PCRM – două mandate. Partidul„Renaștere”, Platforma „DA” și Partidul Nostru le-au fost atribuite cîte un mandat de consilier.

Amintim că liderul Mișcării Alternative Națională (MAN), Ion Ceban, a obținut aproape 51% din sufragii la alegerile locale generale de pe 5 noiembrie, în timp ce principalul său contracandidat, Lilian Carp de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), a adunat sub 30%. Decalajul dintre cei doi candidați a fost de peste 20%.

13
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?