COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Mai mulți șoferi s-au „trezit” fără automobilele parcate „regulamentar”

29 oct. 2021,, 10:16   Capitala
1702 0

Pentru a responsabiliza deținătorii de mijloace de transport și a-i încuraja să nu parcheze în locuri neregulamentare, angajații IGSU și IGP desfășoară în continuare campania „Fii responsabil, salvează o viață” transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

În acest sens pe parcursul a zece zile, inclusiv pe timp de noapte echipele de intervenție ale pompierilor și poliției urmează să ajungă în cele mai greu accesibile sectoare și curți ale blocurilor pentru a avertiza conducătorii auto care se parchează neregulamentar și îngrădesc accesul către edificii.

Pompierii însoțiți de echipajele poliției au reușit să ajungă pe mai multe sectoare din municipiul Chișinău, Bălți și UTA Găgăuzia.

„Aici echipajele IGSU și IGP s-au confruntat cu impedimente în încercare de a intra în curțile blocurilor. Accesul autospecialelor de intervenție ale pompierilor au fost îngrădite de autovehiculele parcate neregulamentar, iar mai mulți conducători auto au fost sancționați, fiindu-le ridicate mijloace de transport”, se arată într-o notă informativă.

Totodată, pompierii continuă să atenționează oamenii că parcarea mijloacelor de transport în căile de acces tergiversează intervenția echipelor de salvatori, iar timpul de răspuns în situații excepționale se mărește și respectiv poate duce la consecințe mult mai grave în cazul incendiilor și altor situații de risc.


Reamintim că un caz similar a fost înregistrat recent de pompieri la intervenția în lichidarea incendiului într-un bloc de locuit de pe strada Pelivan din Capitală.

„Din cauza mijloacelor de transport care au fost parcate în căile de acces, salvatorii au fost nevoiți să piardă minute în șir pentru a debloca intrările în curtea blocului și a amplasa tehnica de intervenție”.

De menționat că campania „Fii responsabil – Salvează o viață” va fi desfășurată în mai multe municipii și localități din țară în special la Bălți, Cahul UTA Găgăuzia și Chișinău, în locurile cu aglomerații de persoane din preajma piețelor, spitalelor, dar și curțile blocurilor de locuit supraetajate.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X