COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mai mulţi oameni se plimbă prin oraş în plină pandemie

Mai mulţi oameni se plimbă prin oraş în plină pandemie

În lipsa unor interdicţii clare de a ieşi din case, tot mai mulţi moldoveni profită de zilele însorite şi se plimbă prin oraş.

Străzile şi zonele verzi din Capitală sînt pline de oameni şi maşini, deşi sînt tot mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus, transmite publika.md.

Chișinăul ar putea intra în carantină, dacă numărul bolnavilor de COVID-19 va continua să crească, a anunţat președintele Igor Dodon.

În după-amiaza zilei de vineri, mai mulţi oameni se plimbau şi făceau sport în parcul Valea Morilor din Capitală. Unii dintre ei chiar se îmbrățișau și se fotografiau chiar sub ochii carabinierilor.


Aceeaşi situaţie şi în Parcul "La Izvor". Chiar dacă poliția patrulează intensiv zonele de agrement, unii se fac că nu-i văd pe oamenii legii.

Iar pe străzile Capitalei, maşinile circulă la fel ca într-o zi obişnuită. Șoferii ies din casă cu sau fără motiv. Mai mult, în unele zone se formează ambuteiaje.

Măsurile împotriva răspîndirii noului coronavirus ar putea să se înăsprească, avertizează Igor Dodon.

"Nu mi-aş dori ca Chişinăul să intre în carantină, pentru că aici este activitatea mai multor tipuri de agenţi economici, sînt băncile, situaţia de carantină ar face mult mai dificilă activitate acestor întreprinderi, precum şi a instituţiilor de stat. Sper foarte mult să nu ajungem la situaţia ca Chişinăul să intre în carantină, dar depinde cum va evolua situaţia. Dacă vom vedea oameni iresponsabili, care se plimbă pe străzi, vom fi nevoiţi să introducem carantină. De aceea fiţi responsabili, respectaţi regulile care sînt impuse de autorităţi", a spus şeful statului, Igor Dodon.

Numărul total al bolnavilor de COVID-19 în ţara noastră a ajuns la 591. Cei mai mulţi dintre ei sînt din municipiul Chişinău.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load