TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mai mulţi bani pentru apă, canalizare şi epurare

Cele mai mari alocări din Fondul ecologic au fost virate în acest an pentru programul de aprovizionare cu apă, canalizare şi epurare. Despre aceasta a anunţat secretarul de stat la Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Dorin Andros, în cadrul unei conferinţe de presă, scrie Noi.md cu referire la trm.md.

„În 2019 resursele au fost alocate prin legea bugetului de stat în sumă de peste 298 milioane de lei. Situaţia valorificării la 1 decembrie este de peste 169 milioane de lei şi soldul disponibil este un cuantum de peste 129 milioane de lei. Cea mai mare sumă a fost alocată pentru programul de aprovizionare cu apă, canalizare şi epurare. Noi avem astăzi în minister deja în examinare, solicitări de plată de peste 50 de milioane de lei şi în cazul în care ne reuşeşte şi avem şi solicitări suplimentare, am discutat că vom desfăşura o şedinţă a Fondului Ecologic, astfel încît să realocăm banii care nu se valorifică, la segmentul de apă şi canalizare”, a spus Dorin Andros.

Ministrul Ion Perju a menţionat că noile proiecte înaintate vor fi monitorizate de specialiştii Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

„Acele achitări care vor fi făcute pînă la sfîrşitul acestui an sînt proiecte care sînt verificate şi monitorizate de către specialiştii de la Minister. Am rugat ca şi cei din dezvoltarea regională să se imlice pentru că dorim să se achite acolo unde într-adevăr au fost implementate proiectele. La fel vom face şi pe viitor- evaluarea şi monitorizarea continuă inclusiv a calităţii”, a precizat Ion Perju.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load