X 

Mai mulţi antreprenori nu plătesc taxa de gunoi

25 mar. 2019,, 16:50   Capitala
2546 0

Aproximativ şapte mii de antreprenori care activează în Capitală nu plătesc taxa de gunoi, deşi se folosesc de serviciile Regiei Autosalubritate.

Primăria se plînge că are anual pierderi de milioane de lei din această cauză. Acum, vrea să schimbe situaţia şi va insista ca Parlamentul să înăsprească amenzile.

La o platformă de gunoi de pe strada Onisifor Ghibu din Capitală, zilnic sînt aruncaţi saci cu gunoi de cei care nu au un contract cu Autosalubritatea. Cei care plătesc pentru ridicarea deşeurilor sînt indignaţi.

Locatarii blocurilor achită 9 lei de persoană, pentru evacuarea gunoiului, cei de la curte 18 lei şi 50 de bani, iar antrenorii plătesc cîte 120 de lei pentru fiecare metru cub de gunoi evacuat. Antreprenorii cu care am discutat dau asigurări că au încheiat contracte cu Regia Autosalubritate.

Nu este clar deocamdată cu cît ar urma să fie majorate amenzile. În prezent, agenţii economici riscă sancţiuni de pînă la 13 mii 500 de lei, iar persoanele fizice - de pînă la 1.800 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?