Mai multe treceri subterane din capitală vor fi reabilitate

Mai multe treceri subterane din capitală vor fi reabilitate

Mai multe pasaje pietonale subterane din capitală vor fi reabilitate în acest an. Pentru asta, din bugetul municipal vor fi alocate 10 milioane de lei, informează MOLDPRES.


Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat astăzi după ședința săptămînală a serviciilor primăriei că, în anul 2019, ar urma să fie reabilitate 4-5 pasaje pietonale subterane. Două dintre acestea se află în sectorul Botanica și pentru reparația lor vor fi alocate cinci milioane de lei. O sumă similară va fi cheltuită pentru alte două pasaje din capitală, însă autoritățile municipale încă nu au decis care vor fi acestea.


„Acum a fost făcut devizul de cheltuieli pentru subterana de la intersecția bulevardului Dacia cu strada Teilor, pentru că acolo avem cele mai multe plîngeri de la locatari. Nu vom merge pe varianta de anul trecut, pe modelul participării agenților economici, pentru că nu vrem să depindem de aceștia. Vom aduce subteranele în stare normală. Prioritar vom asigura accesul către subterane și pante de acces pentru persoanele cu nevoi speciale. Trebuie să fie reabilitate toate scările, să fie reparate în interior, să fie curățate, spălate și iluminate. Asta îmi propun: să aducem subteranele la condiții normale, accesibile pentru toate persoanele, nu super design care costă zeci de milioane, bani care nu ni-i putem permite”, a afirmat Ruslan Codreanu.


În municipiul Chișinău sînt 20 de pasaje pietonale subterane.


 


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load