Mai multe străzi din sectorul Botanica, cuprinse de fum. Ce spun autoritățile

Mai multe străzi din sectorul Botanica, cuprinse de fum. Ce spun autoritățile

Locuitorii mai multor blocuri locative de pe bulevardul Dacia, de pe străzile Trandafirilor, Hristo Botev și Melestiu se plîng de faptul că respiră de mai multe zile aer poluat, după ce oamenii străzii au dat foc frunzelor uscate.


Oamenii spun că nu pot deschide ferestrele pentru a-şi aerisi apartamentele, din cauza fumului dens care vine dinspre parc.


Contactat de Noi.md, vicepretorul sectorului Botanica Boris Prepeliță a comunicat că  autoritățile sînt la curent cu această problemă și că situația este ținută sub control.


Potrivit funcționarului, oamenii străzii care s-au adăpostit în parcul „Valea Trandafirilor” au fost evacuați deja de către angajații de la „Spații Verzi”, iar dacă aceștia se vor întoarce, va interveni poliția.


„Într-adevăr a fost semnalată o asemenea problemă încă săptămîna trecută, pe 30 octombrie, dar aceasta a fost soluționată. Am fost telefonați și ni s-a spus că boschetarii au fost alungați de acolo. Sigur că este interzis să aprinzi rug în parc. Situația este ținută sub control, pentru că doamne ferește să izbucnească vreun incendiu în parc, cei de la Spații Verzi stau la strajă, dacă va fi cazul vom implica și poliția. Vom monitoriza în continuare această problemă”, a precizat Boris Prepeliță.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load