Criza energetică stiri: 1608
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Mai multe cupluri din Capitală şi-au reînnoit jurămintele rostite acum 50 de ani

27 oct. 2018,, 15:44   Capitala
2105 1

32 de cupluri din Capitală şi-au reînnoit jurămintele rostite acum 50 şi 60 de ani. Mirii, majoritatea în cîrje, au venit îmbrăcaţi în costume, iar unele mirese au purtat haine albe şi au încălţat pantofi chiar şi la 70 de ani.

Acum jumătate de secol, soţii Chiril au jucat nunta în curtea părinţilor, într-un cort. Mirii spun că aceea a fost una dintre cele mai fericite zile din viaţa lor.

" - A fost o ninsoare atunci, eu cu mîneca scurtă, rochiţă scurtă. - Dar să vedeţi că răceala pe care a acumulat-o atunci s-a păstrat şi pînă acum. Vedeţi cît de bine arată soţia? Dacă era mai cald nu ştiu dacă avea să reziste, dar aşa foarte bine arată."

Soţii sînt fericiţi că au reuşit să păstreze căsnicia timp de 50 de ani, vreme în care nu au stat despărţiţi nicio clipă.

"Trag nădejde ca să ne iubim încă măcar vreo 25 de ani."

Unele pensionare au venit la Oficiul Stării Civile exact ca în ziua nunţii: în costum alb cu decolteu şi cu buchete de mireasă în mîini. Îmbrăcată astfel, Maria Caraman, în vîrstă de 72 de ani, i-a jurat soţului iubire veşnică, la fel ca în 1968.

"Am îmbrăcat acest costum, fiindcă fiind mireasă cu 50 de ani în urmă, am îmbrăcat o rochiţă scurtă, n-am fost în rochie lungă. Ne iubim astăzi, ca şi acum 50 de ani. Vrem să fim împreună pe picioare pînă la ultima oră", a spus locuitoarea Capitalei, Maria Caraman.

Ion Condrea a venit singur la ceremonie. Bărbatul de 72 de ani nu avut pe cine să invite la dansul mirilor. Soţia lui, care e bolnavă de cancer, se află pe patul de moarte. În buzunarul sacoului, el păstrează cu grijă fotografiile din ziua nunţii.

"Eu 25 aveam, ea 21 de ani. Vremea a trecut."

Patru din cele 32 de cupluri au sărbătorit nunta de diamant. Cu toţii spun că secretul unei căsnicii de durată este răbdarea şi respectul reciproc.

"Trebuie mai mult să te cerţi.

- Ăsta este secretul?

- Glumesc, trebuie doar să vă susţineţi unul pe altul şi să vă ajutaţi reciproc", a spus locuitoarea Capitalei, Tatiana Leşenco.

La finalul ceremoniei, cuplurile au primit cîte o mie de lei din Partea Primăriei Chişinău.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав