COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7603

Lucrările de reparaţie în şcoli şi grădiniţe sunt pe ultima sută de metri

16 aug. 17:45   Capitala
1120 0

Au rămas cîteva săptămîni pînă la începerea noului an şcolar, iar în instituţiile de învăţămînt din Chişinău pregătirile sînt în toi. Responsabilii încearcă să-i convingă pe profesori şi educatori să se vaccineze, astfel încît copiii să poată frecventa instituţiile în regim normal.

Totodată, în majoritatea şcolilor şi grădiniţelor, reparaţiile se vor încheia în scurt timp, transmite Noi.ms cu referire la publika.md.

"Lucrările de reparaţie au fost practic finalizate în 55 de instituţii de educaţie timpurie, iar în 33, lucrările sînt pe ultima sută de metri. De asemenea, săptămîna asta vom avea o şedinţă publică cu Centrul de Sănătate Publică în vederea discutării fişei de evaluare atît a instituţiilor de educaţie timpurie, cît şi celor secundare", a menţionat Andrei Pavaloi, şef interimar Direcţia generală educaţie, tineret şi sport.

Directorii de şcoli şi grădiniţe sînt obligaţi să afişeze la intrarea în instituţii informații despre cum s-au cheltuit banii alocaţi pentru reparaţii. Primarul Ion Ceban a anunţat că pe parcursul săptămînii, va face vizite inopinate pentru a se convinge că şcolile şi grădiniţele vor fi pregătite pînă în septembrie. În acest an, au fost alocați 130 de milioane de lei pentru renovarea mai multor instituţii de învăţămînt, extinderea unor şcoli şi construcţia unor noi grădiniţe în sectoarele în care instituţiile sînt supraaglomerate.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽