Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1739

Lucrările de reparație a bulevardului Dacia sînt în toi

29 noi. 2022,, 21:30   Capitala
1632 0

Pe bd. Dacia din sectorul Botanica au loc lucrări ample de modernizare a întregii artere.

După cum a anunțat conducerea primăriei capitalei, pe segmentul dintre bd. Decebal și str. Trandafirilor continuă lucrările de reparație a carosabilului pe centurile de deplasare a transportului public, pe ambele părți, transmite Noi.md.

Acțiunile prevăd amenajarea casetelor, pentru sporirea capacității portante a drumului, și schimbarea învelișului asfaltic pe toată suprafața carosabilă de 16 mii m2.

Pe direcția Centru, lucrările la partea carosabilă sînt pe final, fiind așternut stratul asfaltic de binder, astfel încît circulația transportului public a fost reluată pe această parte.

De semenea, continuă lucrările de montare a bordurilor la carosabil și se pregătește fundația pentru aplicarea pavajului pe zona pietonală și pe cea prevăzută cu locuri de parcare, în aliniamentul bulevardului. Tot aici va fi amenajată și pistă pentru cicliști pe toată lungimea tronsonului.


În același timp, în subteran sînt plasate cablurile de iluminat, iar ulterior vor fi montați și pilonii.

Concomitent, pe cealaltă parte a bulevardului, direcția Aeroport, se fac lucrări de frezare a părții carosabile și de demontare a bordurilor, inclusiv decaparea și consolidarea porțiunilor de drum unde cedează fundația.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий