COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2827
Puterea stiri: 6435
Coronavirus stiri: 7307

Lucrările de reabilitare a stadionului de fotbal din curtea Liceului Teoretic „Nicolai Gogol” sunt pe ultima sută de metri

3 iun. 18:30   Capitala
1428 0

Lucrările de reabilitare a stadionului de fotbal din curtea Liceului Teoretic „Nicolai Gogol” sînt pe ultima sută de metri.

Potrivit primarului general Ion Ceban, al doilea stadion de fotbal din totalul celor şase din cadrul instituţiilor de învăţămînt din capitală, care sînt renovate de municipalitate, va fi dat în exploatare în curînd.

„Direcția generală locativ-comunală și amenajare a efectuat lucrări de reabilitare a suprafeței stadionului, instalînd şi un sistem modern de iluminat. Totodată, partenerii noştri de la Federaţia Moldovenească de Fotbal au pus la dispoziţie învelişul artificial pentru teren. Costul lucrărilor este de circa un milion de lei, bani din bugetul municipal. Amintesc că la începutul acestei săptămîni am inaugurat stadionul de fotbal din curtea Liceului Teoretic „Mihai Viteazul”, iar în prezent în proces de renovare sînt terenurile de fotbal ale liceelor „Gaudeamus”, „Nicolae Iorga”, „George Călinescu” şi „Liviu Deleanu”.

La fel, Liceul Teoretic ,,Nicolai Gogol” este una din cele 14 instituţii de învăţămînt din capitală care au fost incluse în cadrul Proiectului “Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău” lotul doi și trei”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că lucrările de intervenție constau în măsuri de izolare exterioară a clădirilor (pereți, acoperiș, subsol); înlocuirea tîmplăriei; instalarea sistemelor de ventilație cu recuperarea căldurii; înlocuirea sistemelor termice; instalarea rețelei de iluminat interior pe bază de LED-uri; sisteme de contorizare inteligentă, restabilirea rețelelor inginerești.


Amintim că activități similare sînt desfășurate în cadrul primei tranşe a contractului semnat în octombrie 2020, care prevede implementarea măsurilor de eficiență energetică și la 6 grădinițe din municipiu (nr. 127, 225, 112, 34, 146 și 167) şi trei spitale (IMSP ”V. Ignatenco”, IMSP SCM ”Sfînta Treime” și IMSP SCM nr.1.

„Proiectul a stagnat mulți ani, iar în anul 2020 am reușit să-l relansăm. Valoarea totală a proiectului este de 25 milioane de EURO şi este implementat de Primăria municipiului Chișinău, cu participarea financiară a partenerilor de dezvoltare: BERD/BEI și Fondul pentru energie E5P”, a conchis Ceban.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽