TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Lucrările de reabilitare a scării de granit din parcul Valea Morilor, pe final

Lucrările de reabilitare a scării de granit din parcul Valea Morilor, pe final

Lucrările de reconstrucție a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" sînt aproape de a fi încheiate. Obiectivul este realizat în proporție de 95 la sută, iar termenul de executare a proiectului, conform calendarului aprobat, este finele lunii iulie.


Serviciile municipale de profil, responsabile de implementarea proiectului, au inspectat șantierul de reconstrucție a scării, pentru a verifica gradul de realizare, precum și calitatea lucrărilor aflate în desfășurare.


În prezent sînt montate ultimele plăci de granit pe pereții de sprijin, în partea inferioară a scării au loc amenajarea căilor secundare de acces spre scară precum și montarea corpurilor de iluminat pe bază de LED.


De asemenea, sînt în desfășurare lucrările la Scuarul dedicat eroilor MAI căzuți la datorie, obiectiv amplasat în josul scării de granit. Proiectul este realizat de Pretura Centru, iar termenul de realizare este sfîrșitul lunii august curent.


Reconstrucția scării de granit a fost posibilă datorită unui grant în valoare de 18 milioane 970 mii lei (circa 920 mii EURO) din partea Consiliului local al Sectorului 1, municipiul Bucureşti, România. Totodată, Consiliul municipal Chișinău a alocat 3,5 milioane lei, suplimentar, pentru o serie de lucrări aferente construcției.


Lucrările de reabilitare a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" au început în luna mai 2018, iar termenul de finalizare este luna iulie, a.c. Inaugurarea scărilor și a scuarului este planificată pentru data de 31 august 2019.
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load